Hoe wordt een tampon ingebracht?

Geen paniek - het is niet zo moeilijk als je denkt! Deze video laat zien hoe je een tampon inbrengt. Hier nog eens de uitleg stap-voor-stap:
Was eerst je handen en ontspan je dan. Probeer  een gemakkelijke houding te vinden. Sommigen zitten liever op het toilet, anderen zetten liever voet op de rand. 

Neem de tampon in beide handen en draai het plastic omhulsel in de richting van de pijl. Verwijder dan de plastic folie langs de kant van het touwtje. Maak het touwtje los en trek er eens goed aan. Druk nu je wijsvinger in het tamponuiteinde en verwijder het bovenste deel van het plastic omhulsel. Breng de tampon nu voorzichtig zo diep en ver mogelijk naar achteren in de vagina. Als je weerstand voelt, verander dan de richting een beetje.

Als je de tampon kunt voelen, probeer dan om hem wat verder naar achteren te schuiven – geen paniek, hij kan niet in je lichaam verdwijnen. Als dit niet lukt, begin dan nogmaals opnieuw. Het is zeker de moeite waard in het begin wat doorzettingsvermogen te laten zien. Je zult al gauw blij zijn met de vrijheid die een tampon je geeft. In de videohandleiding ‘o.b.® tampon inbrengen’ krijg je nog meer informatie.