Tampon inbrengen: videohandleiding

Voor alles is er een eerste keer! Je menstruatie hoort bij je leven en het is gewoon dat je daar vragen over hebt. Geen reden tot paniek: een tampon inbrengen is niet zo moeilijk als je misschien wel denkt en doet ook geen pijn! Bekijk onze videohandleiding om er meer over te weten. Je zult zien: het inbrengen stelt niets voor.

 

 

HOE GEBRUIK JE EEN TAMPON?

 

 

Een tampon inbrengen: ontspan je!Je bent waarschijnlijk een beetje zenuwachtig als je voor het eerst een tampon gaat inbrengen, maar dat is nergens voor nodig. Na een paar keer stelt het niets meer voor.
Met onze videohandleiding maken we je het zo gemakkelijk mogelijk om voor het eerst een tampon in te brengen en we laten je stap voor stap zien hoe je de tampon goed inbrengt. Het gaat het gemakkelijkst als je je helemaal ontspant. Als je spieren verkrampen dan wordt het inbrengen moeilijker. Een eenvoudig trucje: adem een paar keer diep in en uit – zo ben je ontspannen genoeg om de tampon in te brengen.
 

Het is de moeite waard!In tegenstelling tot maandverband worden tampons inwendig gedragen. Je gelooft het misschien niet, maar als je de tampon goed hebt ingebracht, voel je hem helemaal niet. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, hebben tampons vele voordelen: met een tampon kun je vrij bewegen en alles doen wat je anders ook zou doen. Sporten met tampons is bijvoorbeeld geen probleem want ze verschuiven niet en je voelt en ziet ze ook niet.. Omdat de tampon in het lichaam zit en daar beschermd is tegen contact met water, mag je zelfs zwemmen. Je kunt het beste steeds een tampon nemen die past bij de hevigheid van je bloeding. Denk er wel aan dat je een tampon kiest met een zo laag mogelijke absorptiegraad en dat je hem regelmatig vervangt: gewoon de tampon met behulp van het touwtje verwijderen als hij volgezogen is. Een kind kan de was doen, of niet soms?