Tik eenvoudig jouw persoonlijke gegevens in de kalender en klik op "Bereken voorspelling" om de voorspelde datums te zien waarop jouw volgende menstruatie worden verwacht*.

 

Beginnen

 

Kies de datum waarop je wilt beginnen met de gegevensinvoer. Klik op de dag en er verschijnt een venster.
Hier kan je het soort en de duur van de menstruatie (vanaf die datum) bijhouden, evenals de hevigheid van het vloeien en jouw stemming. Ook kan je notities maken en doktersafspraken bijhouden. Klik op "Bewaren" en de gegevensinvoer wordt aan jouw kalender toegevoegd.

 

Belangrijke tips

 

Om de invoer te veranderen of iets nieuws toe te voegen, klik je op de juiste dag.
Je kunt de gegevens van een dag verwijderen door op de juiste dag te klikken en "Verwijderen" te selecteren.
Vul geen bloeding tussen menstruatiedagen in als menstruatiedag omdat dit de berekening zal vertekenen!
Je kunt notities en doktersafspraken invoeren op datums in de toekomst, maar je kunt een menstruatie alleen invoeren op een datum in het verleden.

 

*Houd er rekening mee dat o.b.® geen verantwoordelijkheid op zich neemt voor de berekeningen.

 

image 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik nu doen?

Vlak onder de inlogvelden is een link "Wachtwoord vergeten". Wanneer u hierop klikt en vervolgens uw e-mailadres invoert, ontvangt u een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken. 


Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

U kunt uw wachtwoord op elk moment wijzigen. Klik op "Mijn account" om naar de instellingen te gaan als u uw wachtwoord wilt wijzigen.


Hoe verander ik mijn e-mailadres?

U kunt uw e-mailadres op elk moment wijzigen. Klik op "Mijn account", vul in het veld "E-mailadres" uw e-mailadres in en klik op "Opslaan".


Hoe verwijder ik mijn profiel?

U kunt uw profiel op elk moment verwijderen. Klik op "Mijn account" en vervolgens op "Verwijder mijn account" en uw account wordt permanent verwijderd.


Waarom wordt mijn verwachte menstruatie niet weergegeven?

Wanneer u bijvoorbeeld ingelogd bent of uw menstruatie hebt ingevoerd, moet u op de knop "Bereken voorspelling" klikken. U ziet de voorspelling dan in uw kalender. De voorspelde dagen van uw volgende menstruatie worden in roze weergegeven.


Ik ontvang geen e-mailherinneringen voor mijn volgende menstruatie. Wat moet ik nu doen?

Om e-mailherinneringen te ontvangen voor uw volgende menstruatie moet u de herinneringsfunctie activeren in "Mijn account". Hier kunt u ook de herinneringsfunctie voor afspraken met uw arts instellen. Vergeet niet uw wijzigingen op te slaan. U kunt de herinneringsfunctie ook instellen door onder de kalender op "Stuur me een herinnering" te klikken.


Hoe voeg ik een afspraak met mijn arts toe?

Klik op een datum in de kalender om een afspraak met uw arts en eventuele notities in te voeren. De afspraak zal dan met het volgende pictogram weergegeven worden in de kalender +.


Waarom kan ik geen menstruatiegegevens invullen?

U kunt alleen menstruatiegegevens of bloedingen tussen menstruatieperiodes invullen voor datums die in het verleden liggen. U kunt geen gegevens invullen voor datums die in de toekomst liggen.


Hoe kan ik oude gegevens bekijken?

Klik op de pijlen naast de kalender om oude gegevens te bekijken.


Hoe vul ik bloedingen tussen menstruaties in op de kalender?

Op het invoerformulier kunt u kiezen tussen bloeding tussen menstruatiedagen of menstruatiedagen. Vul nooit bloeding tussen menstruatiedagen in als menstruatiedagen omdat dit de berekening zal vertekenen.


Hoe druk ik mijn kalender af?

Om uw kalender af te drukken kunt u gebruik maken van de optie "Afdrukken". Klik op de betreffende knop voor een afdrukvoorbeeld van uw kalender. U kunt deze vervolgens afdrukken via het afdrukmenu.